Käytämme evästeitä palvelumme käytettävyyden parantamiseksi sekä markkinointitarkoituksiin. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön.

Hyväksyn
Kokeile
Överkonstapel Studer - Friedrich Glauser

Överkonstapel Studer

Överkonstapel Studer

3.324324324324324 37 5 Kirjailija: Friedrich Glauser Lukija: Björn Granath
Saatavilla äänikirjana.
»Morfinbegäret är bara ett symptom på hans psykopatiska läggning och denna har gjort honom så viljesvag att han inte längre kan motstå det mycket starka begäret efter giftet; den fria viljan att fatta beslut är upphävd därför att begäret är oemotståndligt. G. kan inte hållas ansvarig för de brott som lagts honom till last.« Dr Götzmann, överläkare på Mannheimfängelset Det var inte mycket som tydde på att han skulle få ett deckarpris uppkallat efter sig eller en gata i Zürich. Medan han levde var det psykiatrikerna, åklagarna och förmyndaren som gjorde anspråk på att beskriva morfinisten, småtjuven och författaren Friedrich Glauser (1896-1938). Med en serie kriminalromaner från andra hälften av 1930-talet gjorde schweizaren slutligen succé, men det var redan sent i hans korta liv. Med Morfin introducerades 2007 den tyskspråkige deckarfadern för svenska läsare med en rad självbiografiska texter, myndighetsutlåtanden och kriminalnoveller. Samtidigt utkom Glausers första kriminalroman, den kultförklarade Överkonstapel Studer. I Schweiz utdelas årligen Friedrich-Glauser-Preis, den högsta utmärkelsen för en tyskspråkig kriminalroman.
Kieli: Ruotsi Kategoria: Dekkarit Alkuperäisotsikko: Wachtmeister Studer Kääntäjä: Anna Bengtsson

Lisätietoa äänikirjasta:

Julkaisija: Ersatz
Julkaisuvuosi: 2017-08-09
Pituus: 6T 54M
ISBN: 9789187891700
Kommentit

Lue mitä, missä ja milloin haluat – täysin omilla ehdoillasi

Lue kuten haluat! Lataa rajattomasti kirjoja offline-tilaan, lueskele useampaa yhtä aikaa, valitse ihastuttavia tarinoita lapsille tai kokeile kirjaa, jota et tiennyt haluavasi kuunnella. Äänikirjat ja e-kirjat antavat lukemiselle uusia ulottuvuuksia.

Kokeile ilmaiseksi 14 päivää