Käytämme evästeitä palvelumme käytettävyyden parantamiseksi sekä markkinointitarkoituksiin. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön.

Hyväksyn
Kokeile
Antons hemlighet - Offside,Anders Bengtsson

Antons hemlighet

Antons hemlighet

4.031746031746032 63 5 Kirjailija: Offside,Anders Bengtsson Lukija: Fredrik Berling
Saatavilla äänikirjana.
1990 kom engelsmannen Justin Fashanu ut som historiens första homosexuella elitfotbollsspelare. Sedan blev det knäpptyst. Men nu väljer Glenn och Anton Hysén att berätta. ANTONS HEMLIGHET är ett reportage skrivet av Anders Bengtsson, och publicerades ursprungligen i Fotbollsmagasinet Offside nummer 2/2011. »Anton drar händernas översidor mot pannan och tatueringarna på underarmarna blottas. På ena armen står det »Helena«, på den andra »Glenn«. Mamma och pappa. Som nu ska skiljas efter nästan 25 år ihop. För några dagar sedan var »avslöjandet« upptryckt på löpsedlar över hela Västsverige. Jag frågar om det var jobbigt. - Vad kan man göra? Det är helt okej med mig. Min lillasyster tar det nog värre, det är ju lite bråkigt hemma och så. Men det där med löpsedlar och att alla vet vad som händer i familjen Hysén … jag är van. Så har det alltid varit. Han kommer på sig själv och säger med ett leende: - Okej, man vet kanske inte allt … - Som att du är homosexuell? - Precis. Det är bara familjen och mina vänner som vet. Tror jag i alla fall. Det var det som var så roligt när farsan höll det där Pridetalet. När han pratade om »16-åringen som inte vågade komma ut som bög för sina lagkamrater«. Det var ju jag. Och att folk tyckte att det var så jävla konstigt att han fick snacka, att han var homofob och sånt. Shit alltså, så fel de hade.« Textförfattaren Anders Bengtsson är chefredaktör på Offside och har bland annat utsetts till Årets Journalist, samt nominerats till Stora Journalistpriset två gånger. Offside är Sveriges ledande fotbollsmagasin, och har bland annat belönats med Stora Journalistpriset. När Sifo bad 42 000 personer att ranka Sveriges bästa magasin, placerades Offside på delad förstaplats med tidningen Filter.
Kieli: Ruotsi Kategoria: Kääntäjä:

Lisätietoja äänikirjasta:

Julkaisija: Storytel Dox
Julkaisuvuosi: 2017-07-03
Pituus: 34M
ISBN: 9789177786528
Kommentit

PIDÄ HYVÄ KIRJA AINA ULOTTUVILLASI

Kuuntele ja lue omilla ehdoillasi! Lataa rajattomasti kirjoja offline-tilaan, lue useampaa yhtä aikaa, valitse lapsille satuja tai kokeile kirjaa, jota et tiennyt haluavasi kuunnella. Koe nyt paras mahdollinen digitaalinen kirjaelämys!

LUO TILI TÄÄLLÄ