Käytämme evästeitä palvelumme käytettävyyden parantamiseksi sekä markkinointitarkoituksiin. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön.

Hyväksyn
Kokeile
Spotifys osynlige hjälte - Christopher Friman

Spotifys osynlige hjälte

Spotifys osynlige hjälte

4.2015503875969 258 5 Kirjailija: Christopher Friman Lukija: Susanne Barklund
Saatavilla äänikirjana.
Han är upphovsman till världens mest använda nedladdningsprogram och arkitekten bakom Spotify. Så varför har ingen hört talas om Ludvig Strigeus?. SPOTIFYS OSYNLIGE HJÄLTE är ett reportage skrivet av Christopher Friman, och publicerades ursprungligen i Magasinet Filter nummer 20, från 2011. I en liten lägenhet i en anonym del av Göteborg sitter Ludvig Strigeus i sin rullstol och knappar på en tiotusenkronorsdator. Han är den briljanta hjärnan bakom flera av 2000-talets mest eftertraktade internettjänster. Först skapade Ludvig världens mest effektiva programvara för att ladda ner gratismaterial från nätet. Sedan blev han ansvarig för att bygga mjukvaran till ett program vars uttalade mål var att få folk att börja betala för musik igen - uppgiften kom från ett nystartat företag som hette Spotify. Tror du att du hade varit så grym på att programmera om du inte ... - Om jag inte hade suttit i rullstol? Man undrar ju lite om den delen av hjärnan som normalt hade använts till gång nu istället utnyttjas till någonting annat. Och det är klart att jag har lagt ner mycket mer tid på det här i och med att jag sitter i rullstol. Sedan står det faktiskt i min sjukdomsbeskrivning att personer med den här skadan ofta är ovanligt intelligenta. Så det är möjligt att det finns någon genetisk koppling där. Textförfattaren Christopher Friman är journalist på Filter, där han främst skriver längre reportage. Filter är ett aktualitetsmagasin som specialiserat sig på djuplodande reportage om människor och företeelser som färgar vår svenska samtid. När Sifo bad 42 000 personer att ranka Sveriges bästa magasin, placerades Filter på delad förstaplats med fotbollsmagasinet Offside.
Kieli: Ruotsi Kategoria: Kääntäjä:

Lisätietoja äänikirjasta:

Julkaisija: Storytel Dox
Julkaisuvuosi: 2017-07-03
Pituus: 51M
ISBN: 9789177786542
Kommentit

PIDÄ HYVÄ KIRJA AINA ULOTTUVILLASI

Kuuntele ja lue omilla ehdoillasi! Lataa rajattomasti kirjoja offline-tilaan, lue useampaa yhtä aikaa, valitse lapsille satuja tai kokeile kirjaa, jota et tiennyt haluavasi kuunnella. Koe nyt paras mahdollinen digitaalinen kirjaelämys!

LUO TILI TÄÄLLÄ