Käytämme evästeitä palvelumme käytettävyyden parantamiseksi sekä markkinointitarkoituksiin. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön.

Hyväksyn
Kokeile
Killinggänget bryter ihop - Christopher Friman

Killinggänget bryter ihop

Killinggänget bryter ihop

3.308219178082192 146 5 Kirjailija: Christopher Friman Lukija: Fredrik Berling
Saatavilla äänikirjana.
Killinggängets mest utmanande projekt skildrade en krisande grupp i upplösning. Inget kunde vara mer självbiografiskt. KILLINGGÄNGET BRYTER IHOP är ett reportage skrivet av Christopher Friman, och publicerades ursprungligen i Magasinet Filter nummer 9, från 2009. Martin Luuk: »Dramaten sade att 'hösten 2009 tänker vi ha tre premiärer med nyskrivet material från utomstående författare och kreatörer. Och vi har vänt oss till er, Woody Allen och Elfriede Jelinek.' Och jag tror att... they had us at Woody Allen. Jag vet inte ens om det var sant, men vi var så oerhört smickrade att det inte behövde sägas något mer.« »Det är väldigt tragiskt på sätt och vis«, säger Andres Lokko, »men också fruktansvärt mänskligt att det krävdes någonting sådant som att Dramaten - nationalscenen - hörde av sig för att vi skulle samlas. Då var alla helt plötsligt sådär... 'japp'. Utan någon som helst tvekan. Slår man ut det över oss alla så var det ingen som övervägde det här särskilt noggrant. Det var prestige som fick den här jävla gruppen att masa sig ihop igen. Jag tror faktiskt att det är sanningen.« »Det kändes nästan som en klassåterträff«, fortsätter Andres Lokko. »Henrik står redan där när man kommer, grillar hamburgare i bar överkropp och har öppnat en öl. Sedan kommer alla, en och en, från olika håll. Vi åkte dit med höga ambitioner. Vi hade inte setts på väldigt länge, och vi tog kanske en längre paus än vad vi borde ha gjort.« Den enda som var på plats utöver medlemmarna i Killinggänget var vandrarhemmets ägarinna och en kvinna som lagade mat. På dagarna samlades gruppen i ett konferensrum för att enas om grunden till sitt nästa projekt. De hade fått i uppdrag att ta med sig böcker, DVD-skivor, egna idéer och uppslag. »Vi sade så här: Vi träffas och ser vad det blir«, minns Robert Gustafsson. »Vi ville inte bestämma någon form. Det kanske blir en TV-serie, en film, en konstutställning, en bok. Det var väldigt förbehållslöst, och det var... dåligt.« Textförfattaren Christopher Friman är journalist på Filter, där han främst skriver längre reportage. Filter är ett aktualitetsmagasin som specialiserat sig på djuplodande reportage om människor och företeelser som färgar vår svenska samtid. När Sifo bad 42 000 personer att ranka Sveriges bästa magasin, placerades Filter på delad förstaplats med fotbollsmagasinet Offside.
Kieli: Ruotsi Kategoria: Kääntäjä:

Lisätietoja äänikirjasta:

Julkaisija: Storytel Dox
Julkaisuvuosi: 2017-07-03
Pituus: 49M
ISBN: 9789177786511
Kommentit

PIDÄ HYVÄ KIRJA AINA ULOTTUVILLASI

Kuuntele ja lue omilla ehdoillasi! Lataa rajattomasti kirjoja offline-tilaan, lue useampaa yhtä aikaa, valitse lapsille satuja tai kokeile kirjaa, jota et tiennyt haluavasi kuunnella. Koe nyt paras mahdollinen digitaalinen kirjaelämys!

LUO TILI TÄÄLLÄ